Komt de Apple Airpower eraan? - Welcome to the Machine
102
post-template-default,single,single-post,postid-102,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Komt de Apple Airpower eraan?

Een gerucht dat al langer rondgaat is de Apple Airpower. Een website uit China is van mening dat Apple is begonnen met het produceren van een oplaadmat. De Airpower. Volgens een betrouwbare bron van deze website is het bekend dat een Chinese fabrikant, Luxshare, van start is gegaan. Al meer dan een jaar geleden had Apple, tijdens de presentatie van de iPhone 8 en de iPhone X, het product aangekondigd. Dat is al ruim een jaar geleden. Het apparaat is in staat meerdere producten tegelijk op te laden, door gebruik te maken van draadloos laden. Tijdens de ontwikkelingen in eerdere processen is er iets misgegaan, waardoor de verwachte Airpower is vertraagd. Als alles volgens plan loopt, zal het product in 2019 op de markt moeten komen.

De productie liep tegen drie grote problemen op, waardoor het product eigenlijk nooit geproduceerd kon worden. Het eerste probleem is oververhitting van het apparaat. Zodra het apparaat te heet wordt, vertraagd de laadsnelheid. Hierdoor kunnen de apparaten die opgeladen worden, zoals je iPhone X of je Apple Watch, ook oververhitten en dat is zeker niet de bedoeling.

Ook is de communicatie tussen de software en hardware een probleem en Apple lijkt er maar niet uit te komen. Het blijkt dat er moeite ontstaat bij het doorgeven van dergelijke benodigde data. Het laatste probleem is dat het moeilijk in te schatten is hoe het apparaat ingericht moet worden qua groottes, omdat er meerdere apparaten in opgeladen kunnen worden. De techniek achter de AirPower zit zo complex in elkaar, dat het voor eventuele storing kan zorgen.

Lees ook: Airpods 2.0