5G Netwerk binnenkort in Nederland - Welcome to the Machine
12
post-template-default,single,single-post,postid-12,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
a

5G Netwerk binnenkort in Nederland

Misschien dat je het al voorbij hebt zien komen; ‘5G Netwerk’ komt er binnenkort aan. Vele van ons hebben nu al 4G Netwerk en dat werkt, naar mijn mening, prima! Je kan lekker internetten, gamen en streamen op een ontzettend snelle netwerk.

G Netwerk, wat is dat eigenlijk?

De G in het woord staat voor ’Generation’ en bij elke verbetering van de technologie gaat het cijfertje omhoog. Simple as that! Welke verbeteringen zijn er dan gemaakt?

1G Netwerk gebruikte we om simpelweg mee te bellen. Die oude telefoon met antenne die je op zolder hebt liggen? Dat zijn vaak de 1G telefoontjes.
2G Netwerk zorgde ervoor dat we konden SMS’en.
3G Netwerk was baanbrekend. Wat we op de computer konden doen, konden we nu ook op onze smartphone doen. Internetten over de hele wereld.
4G Netwerk was een verbetering op het 3G Netwerk. Het internet werd sneller en we konden veel sneller een YouTube video afkijken zonder dat hij elke keer aan het bufferen was.
5G Netwerk is wat we nu aan het ontwikkelen zijn. Nu denk je vast, ach het zal vast wat sneller zijn dan het 4G Netwerk… Dat klopt, 10x sneller dan 4G zelfs! Alleen zit er veel meer achter..

5G Netwerk in Nederland

Wat kunnen we met het 5G Netwerk

Naast de verbeterde snelheid zorgt het 5G Netwerk er ook voor dat er meerdere apparaten terecht kunnen op het netwerk. Momenteel zit het met het 4G Netwerk namelijk zo; heb je een smartwatch, drone, meerdere telefoons etc. in dezelfde ruimte en gebruiken ze allemaal het 4G Netwerk? Dan kan dit ervoor zorgen dat de sterkte van je verbinding slechter wordt. Elk smart device heeft namelijk verbinding nodig en als ze deze verbinding moeten delen dan wordt de snelheid er niet beter op. Je moet langer wachten voordat iets op het internet is geladen en het wordt zelfs ‘laggy’ bij het spelen van online games. Het 5G Netwerk gebruikt een bredere frequentie, dit zorgt ervoor dat de verbinding sterker wordt en daardoor makkelijker meerdere apparaten kan voorzien van verbinding.

Ze zeggen zelfs dat de verbinding zo sterk is dat een dokter aan de andere kant van de wereld een operatie kan uitvoeren op een robot hier in Nederland.

5G Netwerk moet er uiteindelijk voor zorgen dat de trend ‘internet of things’ soepeler gaat verlopen. Binnenkort kun je dus met 5G je Internet-huisrobot op je smartphone een commando geven dat hij een koud biertje moet pakken in je slimme koelkast terwijl je een 8K Netflix film aan het streamen bent op je Smart TV.

Lees ook: Een boek lezen via Whatsapp