Een boek lezen via Whatsapp? - Welcome to the Machine
13
post-template-default,single,single-post,postid-13,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Een boek lezen via Whatsapp?

Ja je leest het goed! De Nederlandse Spoorwegen (NS) komt met een eigen thriller. En nee, deze is niet te lezen in een papieren boek, maar gewoon op WhatsApp!
NS komt met een thriller genaamd; ‘Ontspoord’ (hoe toepasselijk). De hoofdrolspeelster, Sarah, ervaart na een werkborrel iets schokkends. Een ongeval die zij niet heeft mogen bijwonen. De vraag is of het Sarah lukt om hier onschuldig uit te komen voordat ze wordt gevonden en schuldig wordt verklaard. Het doel van de NS is om met deze thriller de reizigers een moment te geven voor ontspanning en afleiding gedurende hun trein reis.

Tijdens de thriller zullen er in totaal 210 tekst, video en foto berichtjes verstuurt worden verdeeld over 5 dagen. Het verhaalt begint op 28 januari en duurt tot 1 februari. Na 1 februari ontvang je dan ook geen berichten meer.

Lees ook: Cryptocurrency in een notendop.

Nieuwe technologische ontwikkeling?

Eerst hadden we de papieren boek. Inmiddels werd dit door vele mensen vervangen door de E-reader. Handig om mee te nemen en je kon er duizenden boeken op opslaan! Echter merken we dat nu ook de luisterboeken boeken steeds populairder worden. Platformen zoals Storytel, Spotify maar ook zelf je lokale bibliotheek maken het mogelijk om een boek te beluisteren. Je oordopjes in en je kan tijdens het fietsen de dikke Harry Potter boeken luisteren.

Alleen een boek/thriller op WhatsApp? Dit is iets dat bijzonder mooi kan uitpakken voor dit platform. Want stel je eens voor dat we in de toekomst op WhatsApp een interactief verhaal kunnen ervaren waarbij het lijkt alsof jij ook een van de hoofdpersonages bent. Maar laten we niet voor op de zaken vooruit lopen en eerst dit verhaal ervaren.

Hebben we daar wel de tijd voor?

Nederland zit gemiddeld 3 uur op WhatsApp, dus die paar berichtjes van de thriller lezen in je WhatsApp kan er nog wel bij.
Wij zijn benieuwd hoe dit zal uitpakken en hoe andere bedrijven hierop gaan inspelen.