Cryptocurrency in een notendop - Welcome to the Machine
15
post-template-default,single,single-post,postid-15,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
Bitcoin

Cryptocurrency in een notendop

Cryptocurrency. Een begrip dat je, gepaard met blockchain, steeds vaker hoort. De gehele hype is inmiddels op een laag pitje, maar het is nog steeds een grijs gebied voor vele.

Wij zullen in een notendop uitleggen wat cryptocurrency is en wat je ermee kan doen.

Onafhankelijk van 3de partijen

Cryptocurrency is een elektronische valuta waarbij er zonder tussenpartij een transactie verricht kan worden. In een normale betalingstransactie zit er altijd een 3de partij tussen namelijk je bank. Banken rekenen namelijk bij grote buitenlandse overschrijvingen flink wat kosten. Bij cryptopcurrency wordt deze gehele 3de partij weggeveegd waardoor je €100,- die je overmaakt ook echt €100,- blijft. Er zijn dus geen transactiekosten!

Sneller dan het licht

Oke niet sneller dan het licht, maar een transactie met cryptocurrency gaat snel. Bij een normale geld transactie moet je vaak één tot twee dagen wachten tot je het geld ziet op je rekening. Bij cryptocurrency heb je het bedrag binnen een paar minuten al in je wallet.

Privacy op 1

Een van de meest gebruikelijke reden waarom mensen cryptocurrency gebruiken is omdat de transacties niet te achterhalen zijn. Om deze reden is deze elektronische valuta erg populair in de onderwereld.

Alt-coins

Bitcoin wordt gezien als de ‘’hoofd’’ cryptocurrency. Naast de bitcoin zijn er nog duizend andere coins. Deze coins worden ook wel alt-coins genoemd. Alt staat voor alternetive. Enkele voorbeelden van alt-coins zijn: Ripple, Ethereum, Monero en VeChain.

Beperkt aantal munten

Elke coin heeft een beperk aantal munten. Dit zorgt ervoor dat de valuta eerlijk blijft en dat er niet oneindig veel geld geprint kan worden zoals bijvoorbeeld de Zimbabwanen hebben gedaan.

Nu je een beetje meer weet over cryptocurrency kan je gezellig mee praten tijdens het koffie kwartiertje op werk.

Lees ook: 5G Netwerk binnenkort in Nederland.

a
a