Een nep persoon maken - Welcome to the Machine
108
post-template-default,single,single-post,postid-108,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Een nep persoon maken

Dit klinkt als een voorbeeld van een Blackmirror aflevering maar dat is het niet. Om dit te doen, heb je super krachtige en dure hardware nodig. Maar gelukkig is het internet zo rijk met informatie en er is gelukkig een website die dit mogelijk maakt. Sterker nog: het genereren van een mooi nieuw gezicht is net zo eenvoudig als het verfrissen van je browser. De website ThisPersonDoesNotExist.com maakt door middel van kunstmatige intelligentie gezichten die eigenlijk niet bestaan.

Lees ook: 5G netwerk binnenkort in Nederland

Hoe kan dit?

Deze website heeft met een AI-programma meer dan miljoenen foto’s doorgelezen en opgenomen in hun data-base. Met de AI-programma die mede ontwikkeld is door Nvidia. Maken ze van diverse foto’s één gezicht.

De bovenste drie foto’s zijn allemaal afkomstig van  ThisPersonDoesNotExist.com.

Hoe gek is het om te zien dat deze foto’s zo realistisch lijken terwijl dat helemaal niet zo is.

De maker van deze website Philip Wang, gaf aan dat hij elke 2 seconde een nieuw gezicht maakt. Voor hem is dat ”niets bijzonders”.

Ben je benieuwd hoe dit in zijn werking gaat? Bekijk dan het onderstaande filmpje.