Er zijn over de hele wereld veel bewonderaars van het uitgebreide filmuniversum dat door het team van Kevin Feige is gecreëerd. Ik breng onder je aandacht het schema voor
de releases van de opkomende Marvel series/films die bevestigd zijn door Marvel
Studios.

Thor: Love and Thunder (8 juli 2022)

Chris Hemsworth en Tessa Thompson keren terug naar hun rollen in de vierde film van de filmreeks. Natalie Portman zal ook op de schermen verschijnen – ze zal opnieuw Jane Foster spelen, die de hamer Mjolnir tot haar beschikking krijgt en een volwaardige nieuwe Thor wordt.

De film was gebaseerd op de Mighty Thor stripserie. Volgens de plot van het stripboek gaat Jane Foster, nadat ze heeft vernomen dat ze kanker heeft, naar Asgard. Eenmaal in haar handen verandert de legendarische hamer Jane in de Godin van de Donder, de Machtige Thor.

Ze moet het opnemen tegen vele vijanden als Asgard afdaalt in chaos en het uitbreken van oorlog zich dreigt uit te breiden naar de Tien Werelden. Maar ze zal het meest intense gevecht hebben met een andere vijand. Christian Bale speelt de antagonist (Gor the Godslayer). Verder kunnen we ook onze grote vrienden van de Guardians of the Galaxy – Peter Quill, Mantis, Drax the Destroyer en Nebula verwachten in de film.

thor-love-and-thunder-

Black Panther: Wakanda Forever (11 november 2022)

Black Panther is de meest winstgevende debuut solo superheldenfilm in de geschiedenis van Marvel. Het vervolg heeft een moeilijke taak – in verband met de dood van Chadwick Boseman, die de rol van T’Challa (Black Panther) speelde, moesten de schrijvers het verhaal haastig herschrijven. Volgens het hoofd van Marvel Kevin Feige is er echter voor gekozen om niet op zoek te gaan naar een vervanger voor Boseman. Het Black Panther-kostuum zal hoogstwaarschijnlijk naar een van de al bekende personages gaan. Fans geloven dat Shuri, de zus van T’Challa, die zal worden gespeeld door Letitia Wright. Volgens de strip neemt Shuri het stokje over van Black Panther dus het zal me niet verbazen als dit ook zal gebeuren in de films. 

black-panther-wakanda-forever-2022-movies-marvel-comics-4000x2250-5596

The Marvels (28 juli 2023)

Marvel Studios heeft besloten om het tweede deel van de filmserie niet “Captain Marvel 2” te noemen. Volgens geruchten is dit te wijten aan het feit dat, volgens Kevin Feige en zijn team, het personage niet voldeed aan de verwachtingen die aan haar werden gesteld (desondanks het feit dat het Captain Marvel de op een na meest winstgevende debuut solo superheldfilm in de geschiedenis van de studio werd).

Als gevolg hiervan, om niet alle aandacht opnieuw alleen op de heldin van Brie Larson te richten, zal ze in het nieuwe verhaal worden vergezeld door Ms. Marvel (een jonge superheldin, een fan van Carol Danvers) en Monica Rambeau (dochter van Danvers ‘vriendin, Maria Rambeau, evenals een agent van de organisatie “S.W.O.R.D.”, gepresenteerd aan het publiek in de tv-serie “WandaVision”).

The Marvels

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (17 februari 2023)

Na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame duiken Scott Lang, Hope van Dyne, Hank Pym en Janet van Dyne in de quantum wereld (dankzij deze verandering konden de Avengers door de tijd reizen om alle Infinity Stones te verzamelen).

Volgens geruchten zou de belangrijkste antagonist in de film Kang the Conqueror moeten zijn, geboren in de XXXI eeuw. We hebben al een beetje kunnen genieten van de acteur die Kang gaat spelen in Loki de serie. Hier speelde hij ‘’He Who Remains’’ een variant van Kang the Conqueror. Superkrachten heeft Kang niet, maar hij maakt het goed met zijn scherpe geest en geavanceerde technologie die hij uit de toekomst zelf heeft ontwikkeld. In de strips reisde Kang door de tijd met behulp van een tijdmachine die hij zelf heeft ontworpen.

Zelf denk ik persoonlijk dat Kang the Conqueror hetzelfde kaliber vijand wordt als Thanos, of wellicht zelfs groter. Ik verwacht daarom dat hij een terugkomende factor gaat worden in veel Marvel films.

amwqm_card

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (5 mei 2023)

Volgens regisseur/ schrijver James Gunn zal “Guardians of the Galaxy 3” plaatsvinden na de gebeurtenissen van “Avengers: Endgame”.

Hoe het plot eruit zal zien is nog de vraag, maar ik heb wel enkele suggesties met wat we kunnen verwachten.

1. In een van de post-credits scènes in Guardians of the Galaxy 2 zagen we originele Guardians of The Galaxy, hierin zaten Starhawk, Charlie 27, Martinex en Aleta. Wellicht dat we een mooi vervolg zullen krijgen op dit verhaal.

2. Volgens geruchten zal Drax in de nieuwe film zijn dochter vinden, Rocket de wasbeer zal verliefd worden op Lylla de otter (gemaakt door dezelfde mensen als hijzelf), en Star-Lord en Nebula zullen sterke vrienden worden.

3. Adam Warlock – de optie waar ik het meest naar uitkijk. Adam Warlock werd ook vertoond in de post credit scene van Guardians of the Galaxy 2. In de comics is Adam Warlock een kunstmatig gecreëerd mens. Hij kan vliegen en kosmische energie manipuleren, hierdoor zou hij daarom een mooie toevoeging worden in de films. Of hij slecht is of goed zal zijn is nog de vraag.

Fantastic Four (19 juli 2024)

Er is geen informatie over dit project. Hoogstwaarschijnlijk bevindt het zich nu in de vroege stadia van ontwikkeling. Sterker nog, Marvel Studios zal de filmreeks, waarvoor 20th Century Fox, overgenomen door Disney Corporation, jarenlang verantwoordelijk was, opnieuw moeten opstarten.

Inmiddels hebben we al bij Dr. Strange Multiverse of Madness als een voorproefje gekregen over Mister Fantastic aka Richard Reeds. Maar wie Invisible Woman, The Thing en Human Torch zullen spelen is nog een mysterie.  

About Author

Anthony

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.