Zoals de maatschappij en de wereld vandaag zijn, is het niet verrassend dat verlichting iets is dat ook zeer snel en positief evolueert. Philips Hue, is toch wel een flinke voorloper op het gebied van de smart-lampen in Nederland. De Philips Hue lampen worden steeds geavanceerder en dan heb ik het niet meer alleen over de basismethoden om het aan, uit te zetten maar het gaat veel verder.

Je kunt de kleurtinten, het contrast, het witte licht en het kleurenspectrum wijzigen zodat je de sfeer kunt creëren die je het leukst vindt.

Philips Hue Starterskit

De starters kit van Philips Hue bezit al alle belangrijke benodigdheden voor je eerste set-up. De starterskit bevat een Hue Bridge, 3 Philips Hue lampen en diverse slimme accessoires waarmee je je systeem helemaal naar wens kan inrichten.

Bewegingssensor

Met de bewegingssensor activeer je de Philips Hue lampen doormiddel van beweging. Dit is bijvoorbeeld handig voor bij de ingang of donkere plekken in het huis.

Lightstrips

De lightstrips brengen toch altijd dat extra-beetje sfeer in huis. Philips Hue heeft twee diverse lightstrips in hun assortiment. Je hebt de standaard lightstrips, deze kun je bijvoorbeeld onder je tv-meubel plaatsen of achter kasten.

De andere lightstrip is de Hue Play Gradient lightstrips. Met deze lightstrips beleef je de sensatie van de bioscoop in je eigen huis. De Play Gradient lightstrips plaatst je achter de televisie. Hij reageert op de kleuren van je scherm en versterken dit effect op de muur.

Beheer alles vanaf één plek

U kunt tot 50 Philips Hue lampen aansluiten en ze allemaal onder uw strikte controle hebben. De Bridge is, zoals de naam al doet vermoeden, een brug tussen de gloeilampen en je telefoon. Het gebruik ervan is zo eenvoudig en absoluut essentieel voor de lampen om te werken.

Eerst installeert u ze en vervolgens downloadt u de gratis applicatie. De eerste keer dat u het opent, zal het naar de jumper zoeken en vervolgens de lampen aansluiten. Nu kunt je jouw applicatie gebruiken om alles te besturen!

Gebruik de timer om alles in je eigen tempo in te stellen.

Met deze functie kunt u de lichten geleidelijk uitschakelen op het moment dat u wilt, zodat wanneer u gaat slapen, het licht u zal helpen gemakkelijker in slaap te vallen. Zelfs ’s ochtends kan het je beste bondgenoot worden om je wakker te maken, omdat het het op de minst vervelende manier en beter zal doen dan een gewone wekker. Je kunt zelfs het contact zo programmeren dat wanneer je thuiskomt als er niemand voor je is, je het niet uitgeschakeld en leeg zult vinden.

Lees ook: De beste Philips Hue alternatieven

Bedien het licht vanuit uw huis of vanuit het werk

Zoals ik eerder heb besproken, kun je de prachtige uitvinding van internet gebruiken om je gloeilampen te bedienen vanuit een webbrowser of app, en je hoeft niet thuis te zijn om dit te doen. Zo kun je doen alsof je op de bank zit terwijl je eigenlijk nog op kantoor bent en Philips Hue lampen als waakhond gebruiken. Zelfs van de andere kant van de wereld kun je het doen en zo voorkomen dat ze weten dat je vertrokken bent en dat er niemand in je huis is.

Om dit te doen, hoeft u alleen maar een Philips Hue-account aan te maken en hebt u vanaf dat moment toegang tot uw lampen, waar u ook bent.

Update lampen van ZigBee draadloos.

Dit systeem is altijd up and running, dus het blijkt nooit een drag of iets verouderd met technologie te zijn. Maak je dus geen zorgen, want je zult software-updates vinden die ervoor zorgen dat je op de hoogte blijft van de beste toekomstige updates. En dit alles zonder dat er kabels nodig zijn.

Geef kleur aan de omgeving.

Ben je moe van de typische tint gewoon wit van alle gloeilampen? Oh, misschien de gelige, de blauwachtige, Nou, als je van de klassieker houdt, weet dan dat die kleuren ook in het gamma zitten, maar zo niet, dan maakt Philips Hue nog eens 16 miljoen kleuren. Hoe zit dat? U kiest de stopcontacten of de lampen die u verkiest en schroeft de draadloze lampen erin. Zet de schakelaar aan en daar ga je!

Je kunt zelfs kleuren kiezen uit eigen foto’s. Je hoeft alleen maar een foto van je smartphone te kiezen. En u ziet de aanwijzers die elke gloeilamp vertegenwoordigen. Sleep elke aanwijzer naar de kleur die u het leukst vindt en de Philips Hue lampen verandert meteen.

 • Met de instelling “concentreren” krijgt u alle lampen die u hebt gekozen om te veranderen in een toon en helderheid die u alert en meer gefocust houden.
 • Kies “Energize” en alle geselecteerde lampen worden helder en levendig wit, alleen voor als je denkt dat je het niet meer aankunt. Geef jezelf een shot energie met alleen licht.
 • Met “Reading” veranderen ze in een wit licht dat geschikt is om te lezen, met de perfecte intensiteit voor het moment. Er zijn geen excuses meer om een goed boek niet op te pakken.
 • Ten slotte, met “Relax”, zal de omgeving een maximaal gevoel van rust bieden omdat de intensiteit zacht en ontspannend zal zijn. Het beste na een niet-zo-goede dag.

Nu zelfs voor uw feestjes.

Sinds het Philips Hue-systeem openstaat voor ontwikkelaars, zijn er steeds meer toepassingen binnen deze kleine wereld. Zo is een reeks creatieve en dynamische lichtplannen gerealiseerd waarmee het licht met de muziek kan worden gesynchroniseerd en zo de feesten meer kunnen animeren.

Wat zijn de functies van Philips Hue lampen?

 • Pas de kleuren van de lampen aan om de perfecte sfeer te creëren
 • Met de Bridge kunt u tot 50 Philips Hue lampen bedienen
 • Hiermee kunt u de lichten aan en uit doen wanneer u niet thuis bent
 • Verschillende lichtmodi, afhankelijk van je stemming
 • Timer om alarmen in te stellen en de kleur van de lampen in de loop van de tijd te veranderen
 • Software-update draadloos
 • Verander je foto’s in een kleurenpalet voor gloeilampen
 • 16 miljoen kleuren in elke lamp
 • Compatibel met iOS en Android
 • Compatibel met HomeKit via de Bridge

About Author

Anthony

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *